+31 642140492 info@studioannders.nl

OVER ANNDERS

Even voorstellen

Mijn naam is Annemarie Visscher. In 2001 ben ik begonnen als zelfstandig interieurontwerper en werk ik onder de naam Studio Annders aan diverse projecten met name in de zorgsector. Dit doe ik niet alleen, ik heb professionele partners die ik in de arm neem bij grote projecten en fijne collega Jacqueline van interieurburo Heijmans@home ondersteunt mij regelmatig. Wij beschikken over een uitgebreid en zeer kundig netwerk van vakmensen en leveranciers. Interieurs ontwerpen voor de zorg is ons specialisme en mensen met dementie hebben onze bijzondere aandacht. Daarnaast ontwerpen wij zeer regelmatig kantoren en andere werkomgevingen.

Wij ontwerpen graag een omgeving die blij maakt. Een omgeving die inspireert en waar de bewoners en gebruikers zich thuis voelen. Huiselijkheid creëren is een van onze sterke punten, vandaar ons huismusje als logo. Dit doen wij door goed te luisteren naar uw wensen. Door alle mogelijkheden te onderzoeken en deze te vertalen naar een doordacht interieur met net dat beetje extra. Een interieur dat past als een handschoen bij het gebouw en de bewoners.

Interieurontwerpers in de zorg

Gerealiseerde projecten
We denken met de opdrachtgever mee, het liefst vanaf het begin, dus nog voor de start van het bouwproces.  Een architect ontwerpt het gebouw, wij kijken mee en bedenken samen met u hoe het gebouw optimaal in gebruik genomen kan worden door uw doelgroep. Ook als het gaat om een bestaand pand kijken wij samen met u naar bijvoorbeeld de routing, het kleurgebruik, de indeling. Klopt het geheel en is er samenhang? Past de uitstraling nog bij uw visie en hoe is de akoestiek eigenlijk? Wij doorlopen een checklist en op die manier kunnen wij voor bijvoorbeeld zorglocaties een zo vriendelijk en gezond mogelijke omgeving creëren waar bewoners sneller herstellen, of minder prikkelbaar zijn. Herkenbaarheid, toegankelijkheid, zo lang mogelijk behoud van zelfstandigheid zijn kernwoorden voor deze bewoners. Bij een ontwerp voor een kantoor letten we uiteraard extra op anderen zaken als flexibiliteit, stroomvoorziening en Arbonormen. Wij hebben diverse opdrachtgevers door het hele land.

Welzijn en interieur

De invloed van het interieur op het welzijn van de bewoners nemen wij zeer serieus, Wij weten immers uit ervaring hoe bewoners van een zorgvilla opbloeien bij het zien van het nieuwe Engelse vogeltjesbehang, een oude staartklok, de prettige daglicht verlichting en die prachtige herkenbare oude radio (waar stiekem de nieuwste Iphone op kan worden aangesloten). We weten hoe bepalend een goede akoestiek is voor het welbevinden van de gebruikers, want toen op ons advies akoestische plafondbekleding werd aangebracht in de kantoortuin van een marketingbureau, gingen de werknemers ineens met meer plezier achter hun bureau zitten. Wij stellen de bewoners en gebruikers centraal zonder daarbij de beoogde doelen en de visie van de opdrachtgever uit het oog te verliezen en altijd in stijl van het pand en de omgeving.

Benieuwd naar onze gerealiseerde projecten of waar we momenteel mee bezig zijn? Hieronder onze vakgebieden.

  • Zorg
  • Kantoren
  • Particulieren
  • Inspiratie

Onze opdrachtgevers

ZORG:
Stichting Hospice Groep Haarlem, Hospice Bardo Hoofddorp, Domus Magnus, Nova Zembla Zorg, DSVerzorgd Wonen

KANTOOR:
AndersonMacGyver, Huib Bakker Bouw, Optimix Vermogensbeheer Amsterdam, Optimix Groningen

PARTICULIER/MEDIA:
Woonhuis Bilthoven, Villa Hilversum, Appartement Herengracht, Residence Woonmagazine