+31 642140492 info@studioannders.nl

WERKWIJZE

Elk project is uniek, maar om het ontwerpproces overzichtelijk en helder te laten verlopen, houden we in principe onderstaande stappen aan.

 

  1. Informatie verzamelen & analyse maken
Ieder project begint uiteraard met een kennismaking. Samen met u stellen we een programma van wensen en eisen op. We bezoeken indien mogelijk de locatie en we analyseren het gebouw en de plattegrond. We verzamelen zoveel mogelijk informatie aan de hand van o.a. een checklist.
  2. Concept ontwerp
Op basis van deze informatie kunnen wij aan de slag met een eerste ontwerp-voorstel, het concept ontwerp. Het concept ontwerp bestaat uit een eerste voorstel voor een indeling, de routing, de verlichting, kleur en Sfeer, en het gebruik van materialen. Door middel van schetsen en moodboards geven wij een beeld van de indeling. Dit ontwerp bespreken wij samen met de opdrachtgever.
  3. Definitief ontwerp
Wij werken het concept ontwerp vervolgens uit tot een definitief ontwerp. We stellen een kleuren en materialen boek samen zodat het ontwerp voor alle betrokken partijen helder en overzichtelijk is. Op de manier kan de afwerkstaat duidelijk ingevuld worden en werken alle betrokken partijen met een duidelijk document.  Wij werken indien nodig enkele details uit voor aannemer en onderaannemers, en op verzoek verzorgen wij extra 3D impressies. Wij stellen een kostenschatting op van de benodigdheden voor de ontworpen ruimtes.
  4. Opvragen offertes
Het opvragen van de offertes horende bij het ontwerp wordt door ons gedaan. Wij geven vervolgens de opdrachtgever advies bij het kiezen van de uitvoerende partijen en leveranciers. Studio Annders beschikt over een uitgebreid netwerk van vakmensen en maatwerkspecialisten waar wij efficient en kostentechnisch aantrekkelijk mee samen werken.. Wij stellen ons netwerk graag aan u voor.
  5. Begeleiding en controle
Voorafgaand aan het werk, spreken wij de werkzaamheden door met leveranciers en uitvoerende partijen. Vervolgens begeleiden wij tijdens de uitvoering en doen verslag aan de projectmanager/opdrachtgever. Gedurende het project brengen wij regelmatig verslag uit van vorderingen op de werkvloer.
  6. Uitvoering en Oplevering
In een vastgestelde tijdsperiode richten wij het project in. Op een afgesproken tijdstip zorgen wij ervoor dat alles spik en span is conform het afgesproken interieurplan. We vertrekken die dag niet voordat het laatste schilderijtje recht hangt en de bloemen op tafel staan.
  7. Nazorg
Ervaring leert dat bij het in gebruik nemen van het pand er vaak nog wat extra wensen voortkomen vanuit de bewoners en gebruikers. Dit regelen wij graag en hierover maken wij met u heldere afspraken.